Peuteropvang De Olmpjes

Naast de kinderopvang, waar kinderen van 0 tot 12 jaar terecht kunnen als hun ouders bijvoorbeeld werken of studeren, hebben we een speciale peutergroep voor kinderen van 0 tot 4 jaar: de Olmpjes.

Ouders die het belangrijk vinden dat hun peuter spelenderwijs ‘leert’ meedraaien in het ritme van een groep, brengen hun kinderen naar deze peuteropvang aan de Drijverstraat in Den Burg. In De Koog, Oudeschild en De Cocksdorp bevinden zich ook Peuterspeelzalen. Zij vallen onder onze stichting Peuterplezier. 

Meer zelfvertrouwen

We merken dat peuters die een tijdje meedraaien in een andere omgeving dan thuis, met meer zelfvertrouwen de basisschooltijd tegemoet gaan. Ze leren in hun tijd bij De Olmpjes afscheid nemen van hun ouders voor een paar uur per week. We doen net iets andere spelletjes en knutselactiviteiten dan thuis. Ook laten we de kinderen zien hoe het voelt om samen te spelen en te delen en met andere kinderen aan tafel te eten. Professionele leidsters regelen alles, dus ouders hoeven niet mee te draaien als hulpouder. De Olmenhoeve heeft luiers, eten en drinken.

Toeslag en openingstijden

Kies je voor onze peuteropvang in Den Burg? Dan kom je in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag. De peuteropvang bevindt zich aan de Drijverstraatlocatie en aan de Woelige Hoek (Keesomlaan).

Openingstijden:

Peuteropvang (2-4 jaar, locatie Keesomlaan) Ma-di-do: 7.30 - 13.00 uur. Wo-vrij: 7.30 - 12.30 uur. In de schoolweken geopend (40 weken per jaar). Peuteropvang (2-4 jaar, locatie Drijverstraat) Ma-vrij: 7.30-18.00 uur Op werk en schooldagen van 7.30 tot 18.00 uur
In de schoolvakanties van 8.00 - 18.00 uur.

Peuterspeelzalen van stichting Peuterplezier Texel

De Peuterspeelzalen in De Koog, De Cocksdorp en Oudeschild vallen onder de stichting Peuterplezier Texel. Deze stichting runnen wij in opdracht van de gemeente Texel. De peuterspeelzalen die hieronder vallen, hebben andere openingstijden en vallen onder een apart subsidie- en toeslagenbeleid.