Oudercommissie

De Olmenhoeve op Texel heeft een oudercommissie die alle ouders vertegenwoordigt. Ze denkt mee, adviseert en helpt bij activiteiten voor de kinderen. De leden van de Oudercommissie organiseren ook jaarlijks het tuinfeest en de ouderavond.

De commissie bestaat altijd uit minimaal drie ouders. Ze vertegenwoordigen de ouders in beide vestigingen. Ouders zitten maximaal drie jaar in de commissie. Deze termijn kan één keer worden verlengd. Daarna kiezen de ouders nieuwe leden.

 

Wet Kinderopvang

De taak van de Oudercommissie ligt vast in de Wet Kinderopvang. Hierin staat onder andere beschreven dat de leiding haar op de hoogte moet stellen van belangrijke ontwikkelingen en beleidswijzigingen. Ook heeft de commissie het recht om gevraagd en ongevraagd advies te geven. Bijvoorbeeld over de openingstijden, het beleidsplan of de inrichting van het buitenspeelterrein. Dankzij de commissie weten wij nog beter wat er leeft bij ouders. Het is heel prettig om te kunnen rekenen op een club betrokken ouders die meedenkt en meeorganiseert.

 

Ouderavond

Eén keer per jaar organiseert de commissie een ouderavond met een gastspreker. Daarnaast vergaderen de leden een paar keer per jaar. Regelmatig vragen ze de leidinggevende om ook even aan te schuiven. Bijvoorbeeld om vragen te beantwoorden of iets te vertellen over een belangrijke ontwikkeling binnen de Olmenhoeve.

 

Deelnemende ouders

Colette Zijerveld, Marjon van Reijken, Gea de Ridder en Birgitte Brassmann vertegenwoordigen de vestiging in De Waal. Janneke Beers, Jeroen Kalk, Annemarie Witte, Eva Schermer, Daisy Huizinga en Margot Wolf leveren inbreng namens de ouders van de Olmenhoeve in Den Burg en Oudeschild.

 

Vragen?

Heeft u een vraag of opmerking voor de oudercommissie? Dan kunt u het beste mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.