Een ochtend bij de peuteropvang

Op de Texelse peuteropvang van De Olmenhoeve bereiden wij peuters (2-4 jaar) spelenderwijs voor op de basisschool.

De Peuterspeelzalen in de eerste drie dorpen, ook wel peuterspeelzalen genoemd, vallen binnen de Stichting Peuterplezier. De Olmenhoeve runt deze stichting in opdracht van en in nauw overleg met de gemeente Texel. Hiervoor geldt een andere dagindeling, omdat de opvangtijden anders zijn. Meer informatie over stichting Peuterplezier Texel vindt u hier

Dagindeling peuteropvang Olmenhoeve

8.00 - 8.45 uur: de kinderen worden gebracht. Ouders kunnen, als ze willen, een kop koffie of thee drinken en dragen informatie over aan de leidster. De kinderen zwaaien papa of mama uit.

8.45 uur: spelen! We knutselen aan tafel of laten de kinderen zelf hun gang gaan met het speelgoed.

9.30 uur: samen aan tafel; zingen, praten, of een verhaal lezen. We spelen vaak in op een thema. Daarna eten de kinderen fruit en drinken ze diksap.

10.15 uur: tijd om naar het toilet te gaan of de luier te verschonen. De allerkleinsten die nog twee keer per dag rusten, doen hun ochtendslaap.

10.30 uur: weer spelen; enorm belangrijk voor de fantasie en ontwikkeling! Van buiten spelen tot kleien en van voorlezen tot hutten bouwen. De leidsters stimuleren hen om aan de gezamenlijke activiteiten mee te doen, maar de kinderen bepalen uiteindelijk zelf of ze dit willen. Goed voor hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.

11.30 uur: tijd om te eten; bruine boterhammen met gezond beleg. We drinken melk, karnemelk of thee.

12.15 uur: de leidsters verschonen de kinderen en ook komen de eerste ouders hun kroost halen. Op maandag dinsdag en donderdag kan dat tot 13.00 uur en op woensdag en vrijdag is de peuteropvang van de Olmenhoeve op Texel open tot 12.30 uur.