Dagindeling kinderopvang op Texel

Onze kinderopvang is er voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Hieronder kunt u lezen hoe een dag bij onze kinderopvang op Texel er ongeveer uit ziet. De allerkleinsten zijn gevoelig voor verandering; daarom zijn zij zo vaak mogelijk onder de hoede van dezelfde leidsters. Zijn er specifieke dingen die je kind fijn vindt of waar het rustig van wordt? Zeg het ons, dan houden we er rekening mee.

Ochtend

Tussen 7.30 en 8.45 uur: de kinderen worden gebracht. Ouders kunnen een kop koffie of thee drinken en de leidster vertellen hoe 'de pet van het kroost vandaag staat'. De kinderen zwaaien papa of mama uit met de leidster.

8.45 uur:
de leidsters bieden activiteiten aan. Omdat kinderen van deze leeftijd ook graag alleen spelen, mogen de kinderen zelf kiezen. Met de groep aan tafel iets maken of ‘vrij’ spelen met al het leuke, kleurrijke speelgoed en verkleedkleren.

9.30 uur: samen zingen, praten, lezen, fruit eten en wat drinken aan tafel. Meestal haken we daarmee aan op ons thema, zoals Pasen, Kerstmis of het voorjaar.

10.15 uur: De allerkleinsten die nog twee keer per dag rusten, doen hun ochtendslaap. Met de andere kinderen gaan we iets 'rustigs' doen of naar buiten, zodat de schone slapers ongestoord kunnen dromen.

11.30 uur: tijd om te eten; bruine boterhammen met gezond beleg. We drinken melk, karnemelk of thee.

Middag

12.15 uur: de leidsters verschonen de kinderen. De kleintjes die ’s middags slapen, gaan naar hun bed. De oudere kinderen nemen ook even pauze. Spelen is hard werken. 

15.00 uur: rise and shine! We gaan buiten of binnen spelen.

15.30 uur: fruit eten en zingen in de kring.

16.30 - 18.00 uur: kinderen kunnen weer opgehaald worden. De leidster vertelt hoe het ging en draagt bijzonderheden over. Kinderen tot 1,5 jaar hebben een schrift waarin de leidster de belangrijkste zaken (hoe ging het eten, slapen en drinken?), leuke anekdotes en de belevenissen bijhoudt. In de schriftjes van de oudere kinderen schrijven we eens per week over bijzonderheden en leuke belevenissen.

Baby's en hun ritme

Alle baby's hebben thuis een eigen ritme. Dat proberen wij bij de Olmenhoeve zoveel mogelijk te respecteren. Schroom niet om speciale wensen aan ons door te geven.