Een dag op de bso voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar

De schoolgaande kinderen komen na een dag basisschool bij ons. We halen hen op van het schoolplein. Wandelend of met de bakfiets. Gaat uw kind op de fiets naar school? Geen probleem, alle kinderen met een eigen fiets rijden, met opvallende hesjes aan, met ons mee.

Olmenhoeve Texel heeft drie bso-locaties: twee in Den Burg één in Oudeschild.

‘Korte middagen’: maandag, dinsdag en donderdag

Rond 15.30 uur: nadat we uw kinderen van school hebben gehaald, gaan we na een wc- en handenwasronde met zijn allen even aan te keukentafel zitten. Bij lekker weer kiezen we voor de picknicktafel buiten. We eten met zijn allen fruit en ondertussen praten we bij met de kinderen en lezen we voor. Als afsluiter drinken we nog wat en eten we een koekje.

Rond 16.15 uur: iedereen is na het moment aan tafel vrij om te doen waar hij zin in heeft: niks doen en wat hangen in de zitzakken is ook 'iets doen'. Net als buiten spelen of Just Dance'en. De kinderen kunnen ook meedoen met de activiteit die de leidster aanbiedt.

Vanaf 16.45 uur: zo langzaamaan komen de eerste ouders hun ‘kroost’ halen. Kinderen die nog blijven, kunnen nog wat drinken aan tafel en gaan weer verder met waar ze mee bezig waren. De kinderen die er na dit tijdstip nog zijn, krijgen nog iets te eten of te drinken; prettig voor de energiehuishouding en een stuk fruit of een wafel eten rond dit tijdstip voorkomt het klassieke 'inzakmoment' :) Rond 18:00 uur: Alle kinderen zijn opgehaald, de leidsters ruimen op en sluiten de dag af, om er de volgende dag weer een gezellige middag van te maken.

‘Lange middagen’: woensdag en vrijdag

Op woensdag en vrijdag hebben de meeste schoolkinderen ’s middags vrij. Daarom is het al vanaf 12.30 uur een gezellige boel bij de Olmenhoeve. We beginnen de middag aan tafel, onder het brood eten worden er volop verhalen verteld over belevenissen op school en thuis. Op ‘lange middagen’ als deze ondernemen de leidsters een activiteit. Dit kan een uitstapje zijn naar het bos of een speelveld in de buurt. Ook worden er door de leidsters vaak spelletjes georganiseerd. We zorgen er voor dat er voor ieder wat wils is. Het eind van de middag sluiten we altijd af aan de gezellige keukentafel van de bso. Nog even wat drinken en dan… tijd om de schoenen weer aan te trekken en naar huis te gaan.