Buitenschoolse opvang

Na schooltijd kunnen de kinderen van 4 tot en met 12 jaar terecht bij de buitenschoolse opvang (bso) op onze locaties De Woelige Hoek en de Drijverstraat in Den Burg en in Oudeschild (Houtmanstraat). Net als thuis creëren we met elkaar een mix van gezellige chaos en de vertrouwde structuur. De bso is open na schooltijd, in de vakanties en in overleg op studiedagen

Wat er ook gebeurt, na schooltijd gaan we altijd even aan tafel zitten. Iets eten, drinken en, als de kinderen daar zin in hebben, praten en lezen. Daarna kunnen alle bso'ers hun eigen gang gaan, terwijl de leidsters de boel vanaf een afstandje in de gaten houden.

Het allerbelangrijkste is dat de kinderen zelf hun tijd kunnen indelen en weten dat zij zichzelf mogen zijn. Moe, verdrietig, boos of juist heel blij en energiek? Alles mag en kan.

We halen kinderen op van school

Je kinderen worden na schooltijd door de leidsters opgehaald van het schoolplein. Met elkaar gaan ze dan naar de Olmenhoeve. Alle dagen zijn er dingen te doen en de kinderen kiezen zelf of ze daaraan willen meedoen. Op woensdag- en vrijdagmiddag bakken we koek of gaan we er op uit. In de vakanties gaan we wel eens naar de film, Het speelschip of de bowlingbaan. Schijnt de zomerzon volop? Dan is de kans groot dat we bikini's en zwembroeken bij elkaar zoeken en naar het strand gaan.

Ook open tijdens vakanties

De bso is tijdens de schoolperiodes open tot 18.00 uur. In de vakanties kunnen de kinderen van 8.00 tot 18.00 uur bij ons terecht op één locatie: de Woelige Hoek aan de Keesomlaan (andere bso-locaties zijn dan gesloten). Heeft de school een studiedag? Ook dan kun je in overleg een hele dag terugvallen op de Olmenhoeve.